El 13 de juliol de 2011 l'assemblea d'indignats de Cardedeu decideix adherir-se al manifest de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i crear el grup d'Afectats per la Hipoteca de Cardedeu. Ens sumem així a aquesta iniciativa i volem establir un punt d'informació i suport a les persones que es puguin trobar en una situació vulnerable de possible pèrdua de l'habitatge per dificultats amb el pagament de la hipoteca.

Contacte: pahcardedeu@gmail.com

viernes, 9 de marzo de 2012

ENDAVANT AMB LA ILP PER A LA DACIÓ EN PAGAMENT

          
Després de molts entrebancs, en breu començarà la recollida de signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular sobre la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i la promoció del lloguer social. La Comissió Promotora de l’ILP disposa de 9 mesos per recollir un mínim de 500.000 signatures.

Què proposa la nostra ILP?

Modificar la Ley de Enjuiciamiento Civil amb la finalitat de:

1. Dació en pagament amb efectes retroactius:
Es coneix com a dació en pagament el fet d’entregar l’habitatge a l’entitat bancària, a la qual se li té l’hipoteca, a canvi de quedar lliure de deute.

2. Paralitizació dels desnonaments:
Sempre que es tracti de l’habitatge habitual i l’impagament del préstec hipotecari sigui a causa de motius aliens a la pròpia voluntat.

3. Lloguer social:
L’executat tindrà dret a seguir residint a l’habitatge pagant un lloguer no superior al 30% dels seus ingressos mensuals, per un període de 5 anys.

Més informació:
http://xarxanet.org/juridic/noticies/endavant-amb-la-ilp-la-dacio-en-pagament
http://www.tercersector.cat/default.asp?idmenu=377
http://www.quenotehipotequenlavida.org/

No hay comentarios:

Publicar un comentario